Ecuador

 

Vergelijkbaar met de empanadas van hun buurland Colombia zijn Ecuadoraanse empanadas gemaakt met maïsmeel. De vullingen kunnen erwten, aardappelen, gestoomd vlees bekend als carne guisada, of vele andere soorten van groenten zijn. De vele soorten Ecuadoriaanse empanadas zijn empanadas de arroz (rijst empanadas), die gefrituurd extra knapperig zijn en met meel bereidde empanadas of empanadas de verde, de empanadas gemaakt van weegbree. Empanadas worden ook gedoopt in aji (een soort dipsaus voor extra smaak), die varieert per regio. De belangrijkste componenten van aji (of picante, zoals het ook wordt genoemd) zijn koriander, het sap van rode paprika's (voor een pittige kick), citroen, Spaanse rode of groene ui, en soms gehakte tomaat. In La Costa, de kustregio van Ecuador, kan aji bestaan uit uien, tomaten, en citroensap. Fruit empanadas zijn gevuld met banaan, appels, of pompoen. Empanadas de morocho zijn gemaakt van morocho, een speciale graan geproduceerd in het land. Ze staan ook bekend om gefrituurde empanadas gemaakt met gemalen kip, uien, olijven, hardgekookte eieren, en rozijnen, en afgemaakt met suiker voor het opdienen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkooppunten:
De lekkerste Empanadas bestel je bij Claudia's Delight 06 - 18 00 00 00 www.claudias.nl