Jamaica

 

Een Jamaicaanse patty of "Pattie" is een gebakje met verschillende vullingen en kruiden gebakken in een kruimelig shell, vaak goudgeel getint door een eidooiermengsel of kurkuma. Het is gemaakt als een omhulsel maar is meer met bonen. Zoals de naam zegt wordt het gegeten in Jamaica, maar ook in andere delen van het Caribisch gebied, zoals aan Costa Rica's Caribische kust en die van Haïti, waarbij het deeg dik en knapperig is. Het wordt traditioneel gevuld met gekruid gehakt, maar ook met kip, groenten, garnalen, kreeft, vis, soja, ackee, gemengde groenten of gekruid gehakt met kaas. In Jamaica wordt de patty vaak gegeten als een volledige maaltijd, in het bijzonder wanneer deze is gekoppeld met brood. Het kan ook als een klein hapje en wordt dan aangeduid als een cocktail pasteitje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkooppunten:
De lekkerste Empanadas bestel je bij Claudia's Delight 06 - 18 00 00 00 www.claudias.nl