Philipijnen

 

Filipijnse empanadas bevatten meestal gehakt of kip, aardappelen, gehakte ui en rozijnen (enigszins vergelijkbaar met de Cubaanse picadillo) in een zoetig tarwebloem deegomhulsel. Beide versies, deegachtig en schilferige gebakken, zijn beschikbaar. Vaak wordt voor een lagere prijsvorming aardappelen toegevoegd als vulmiddel.
Empanadas in de noordelijke Ilocos zijn zeer verschillend. Die zijn gemaakt met hartige vulling van groene papaya, mung bonen, en op verzoek met stukjes Ilocano worst (chorizo) en / of een eidooier. Het deeg in de Tagalog regio gebruikt voor de omsluiting van de vulling is dun en knapperig. Dit door gebruik van Ilocano empanadas rijstmeel, oranje gekleurd, met achuete (annatto), en wordt gefrituurd in plaats van gebakken. Kutsay taarten zijn empanadas gevuld met knoflook en bieslook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkooppunten:
De lekkerste Empanadas bestel je bij Claudia's Delight 06 - 18 00 00 00 www.claudias.nl