Verenigde Staten van Amerika

 

In de Creoolse keuken worden empanadas vaak gegeten in de Verenigde Staten. Met name in het zuiden en het zuidwesten van Louisiana, Empanadas zijn Creoolse hartige vleestaarten, meestal gemaakt in Louisiana door de creoolse bevolking in Zuid-en Noord-Louisiana. Het is een halve cirkel, schilferige korst, gevuld met gekruid varkensvlees, rundvlees, kip en kaas.

In het zuidoosten van de Verenigde Staten wordt een op soortgelijke wijze bereid dessert aangeduid als "gebakken taarten". Ze bestaan uit bladerdeeg gevuld met een vulling van verse of geweld gedroogd fruit zoals appels, abrikozen, perziken of zoete aardappelen. De vulling wordt vanuit een deegcirkel gevouwen over de helft en vervolgens gebakken.

New Mexico empanadas gebakken in reuzel
Onder de Spaanse en Mexicaanse families in gekoloniseerd New Mexico is een wintertraditie die bestaat uit het verzamelen en het maken van snoepgoed empanadas voor Kerstmis. Deze kleine empanadas zijn gemaakt met gemalen gekookt varkensvlees, suiker, geroosterde lokale Pinon, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. Verzegeld in tortilla-achtige deeg, dan gefrituurd in vet tot ze licht goudbruin zijn. Als variaties zijn ze van rundvlees met verschillende noten of kruiden. Het verzamelen door de familie en het maken van deze snoepgoed empanadas is een van de vele traditionele New Mexico foodways die blijft bloeien.

 

 

 

 

 

 

 

Verkooppunten:
De lekkerste Empanadas bestel je bij Claudia's Delight 06 - 18 00 00 00 www.claudias.nl