Venezuela

 

De Venezolaanse empanadas maakt gebruik van maïsmeel op basis van deeg en gebakken in olie of reuzel. De vulling varieert per regio; de meest voorkomende zijn met zoute kaas, gemalen kip, rundvlees en gehakt. Andere soorten gebruiken vis (zoals haai of cazón), caraotas of zwarte bonen, llanero witte kaas, Guiso (vlees of kip stoofpot met kappertjes, rode paprika, tomaten, uien, knoflook, olijven, panela, rode wijn, en Worcestershire saus). Oesters, mosselen, garnalen en andere soorten vis worden gebruikt als vullingen in de kustgebieden, in het bijzonder op Margarita Island.

 

Ook kan het worden gemaakt van gebakken zoete bananen (tajadas) en witte kaas, die een zoete smaak heeft. Een empanadas gevuld met vlees, zwarte bonen (Venezuela-stijl), en gebakken zoete bananen (tajadas) wordt genoemd empanada de Pabellón, na het nationale gerecht van Venezuela, de Pabellón criollo. Wanneer de empanadas wordt opengesneden na het frituren, en vullingen worden toegevoegd heet het empanada operada, een term die verwijst naar een chirurgische ingreep (Operación in het Spaans). De empanadas wordt op elk moment van de dag gegeten, maar meestal als ontbijt. Het wordt geserveerd met guasacaca (guacamole) en / of hete saus.

 

 

 

 

 

 

 

Verkooppunten:
De lekkerste Empanadas bestel je bij Claudia's Delight 06 - 18 00 00 00 www.claudias.nl